Jawaban dari "tugas bahasa Jawa ringkasan legenda nganggo boso jowo ​"

Jika anda sedang mencari jawaban atas pertanyaan tugas bahasa Jawa ringkasan legenda nganggo boso jowo
​ kamu berada di halaman yang tepat.
Kami mempunyai 1 jawaban mengenai tugas bahasa Jawa ringkasan legenda nganggo boso jowo
​. Silakan baca jawaban selanjutnya di bawah:

Tugas Bahasa Jawa Ringkasan Legenda Nganggo Boso Jowo

Jawaban: #1:

Jawaban:

Cerita Rakyat : Legenda Candi Prambanan Bahasa Jawa

CANDI PRAMBANAN

Ing jaman biyen ana kerajaan gedhe sing jenenge Prambanan. Rakyate Prambanan

iku ayem lan tentrem sing dipimpin karo Prabu Baka.

Nanging kerajaan Prambanan diserang karo kerajaan Pengging. Prabu Baka lan

pasukane kalah amarga kurang persiapane. Prabu Baka lan pasukane mati amarga kena karo

senjatane Bandung Bandowoso. Kerajaan Pengging lan pasukane seneng amarga isok naklukno

kerajaan Prambanan.

Pada wektu Bandung Bandowoso ing kerajaan Prambanan, deweke ndelok putri sing

ayu banget. Putri iku jenenge Roro Jonggrang, putri Prabu Baka. Langsung Bandung

Bandowoso nglamar Roro Jonggrang.

“Roro Jonggrang, apa awakmu gelem dadi permaisuriku?” Jare Bandung Bandowoso.

Roro Jonggrang nanggepi pertanyaane Bandung Bandowoso

“Aku gelem dadi permaisurimu, tapi ana syarate.”

“Apa iku syarate?” Jare Bandung Bandowoso.

“Gawekno aku 1000 candi tapi wektune sakwengi!” Jare Roro Jonggrang.

Ing bengi, Bandung Bandowoso ngumpulno anak buahe yaiku jin lan setan. Sawise

ngerungokno perintahe Bandung Bandowoso, jin lan setan langsung nggarap sing diperintaake

karo Bandung Bandowoso. Roro Jonggrang ndelengi pekerjaane Bandung Bandowoso. Roro

Jonggrang wedi kalo Bandung Bandowoso iso nggarap permintaake dewe. Roro Jonggrang

langsung ngumpulno dayang-dayange.

Roro Jonggrang mau ngongkon dayange mbakar jerami, munikno lesung lan naburno

bunga sing wangi. Jin lan setan mau wedi lan disangkakno wis esok. Jin lan setan langsung

mbalek. Asline candine iku wis ana 999, tapi kurang 1.

Bandung Bandowoso mangkel nang Roro Jonggrang amarga wis mbujuk deweke.

Langsung bandung Bandowoso ngesabda Roro Jonggrang dadi patung lan ngganepi 1000

candi.

lucu jowo bbm nyeleneh gokil guyonan ngakak boso disimpan nikah gombal rayuan legenda berbahasa gerak parman

Caption Wa Bijak Lucu - status whatsapp terbaik

lucu bijak part2 berkelas

Download Quotes Kata Kata Jawa Menginspirasi Untuk Status Wa - kata2

Quotes Jowo Islam / Kata Mutiara Islami Jowo | Ragam Muslim | Lucu

jawa bijak ngopi jowo ngakak kopi hari posbagus ujian malam minggu kata2 teh secangkir konyol jejaksemut basa plesetan menggelitik lelucon

Download Stiker Wa Jawa Lucu - Aires Gambar

stiker jawa kisikisi

30+ Gambar Wa Lucu Bahasa Jawa Terbaik - Kumpulan Caption

bijak cikimm nikah

√ Kata-Kata Maaf Bulan Ramadhan Bahasa Jawa, Status Ucapan Selamat

kata maaf jowo boso puasa captionkata muharram contoh rajab suro

Kata Kata Lucu Bahasa Jawa Gokil Bikin Perut Ngocok | Lucu Sekali Ayo

jawa bbm gokil ngapak sunda kumpulan kangen tulisan kochie perut ngocok bgt pepeling bojone wong ultah sadapandroid unik

Quotes jowo islam / kata mutiara islami jowo. Jawa bijak ngopi jowo ngakak kopi hari posbagus ujian malam minggu kata2 teh secangkir konyol jejaksemut basa plesetan menggelitik lelucon. Download quotes kata kata jawa menginspirasi untuk status wa